Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Pettersson Seriesegrare! Tjejerna drog ihop full pott med 18 poäng på sex matcher samt en målskillnad med 33-9! Bakre raden fr.v. Birgit Wiese, Elin Lundström, Ewelina Persson, Nina Andersson, Alexandra Andersson, Tove Emilsson, Mathilda Pettersson och Tomas Brändström. Mellersta raden fr.v. Sandra Wikström, Rebecca Nylén, Sara Elfridsson, Olivia Hermansson och Moa Lindberg. Längst fram kapten Mia Lindgren!

"Vi kan hålla fanan högt!"

17 JAN 2016 13:07
Så var det dags för det sista sammandraget i Futsal Norrland serien för IFK Åkullsjöns damer. Detta på hemmaplan på Jenningshallen i Robertsfors.
Dom tuffaste mötena hade man kvar då GUIF och Mariehem stod för motståndet.
En poäng för dom blåa och serien var avgjord, men det skulle inte bli en lätt uppgift.

  • Skapad: 17 JAN 2016 13:07

Matchen mot GUIF skulle både bli spännande och man bjöd på en attraktiv futsal där båda lagen ville framåt.

1-0 kom för hemmalaget där Ewelina Persson tog med sig bollen efter kanten och hittade en fristående Elin Lundström som inte gjorde något misstag och kunde ge Åkullsjön (bortalag i denna match) ledningen.

Men som jag skrev innan så går det fort i futsal. 

Bara anfallet efter avsparken lyckades GUIF kvittera efter att ha smackat dit bollen mellan Åkullsjöns målvakt Nina Andersson och stolpen.

Åkullsjön fortsatte trots det att skapa otroligt många fina chanser där både stolpen, ribban och målvakten var i vägen.

Matchen var jämn och det var hårt arbete och GUIF gav inte upp.

GUIF tog även ledningen i den 14:e minuten efter att Åkullsjön inte lyckades få bort bollen och GUIF spelaren lyckades få in bollen i en grötig situation.

Men Åkullsjön och framförallt Elin Lundström hade inte gett upp.
2 min efter kunde Elin kvittera för Åkullsjön och det stod lika i paus.

I andra halvlek visa tjejerna ett stort tålamod då GUIFs målvakt gjorde en riktigt bra match och motade bort väldigt många skott.

Men i den 34:e miuten kunde Åkullsjön tillslut göra det förlösande 3-2 målet genom Moa Lindberg och nu orkade inte GUIF komma igen utan Åkullsjön gjorde 4-2 genom Olivia Hermansson och Ewelina Persson kunde fastställa slutresultatet till 5-2.

"Väldigt positivt att vi visade stort tålamod och en tro på oss själva trots att det stod länge 2-2. Detta belönades och i slutändan en rättvis seger!" sa Åkullsjöns tränare Birgit Wiese efter matchen.

Redan här hade Åkullsjön vunnit serien och det kanske märktes i den andra matchen mot Mariehem då det inte alls var samma fart och intensitet som i den första matchen mot GUIF.

Åkullsjön släppte återigen in första målet i matchen och man fick kämpa sig till en kvittering där Elin Lundström stod som målskytt. Men spelet ville inte riktigt sitta och i paus låg man inte helt oförtjänt under med 2-1 efter att Mariehem fått in en boll just innan pausvilan.

Men som nästan alltid kommer Åkullsjön tillbaka och det gjorde man verkligen i den andra halvleken.

Man hittade tillbaka till spelet och man såg glädjen var tillbaka, Elin kunde välförtjänt kvittera till 2-2 efter en fin hörnvariant.

Nu tog Åkullsjön över spelet och med tre minuter kvar kunde Olivia Hermansson fastställa slutresultatet till 3-2.

Det var en trött men nöjd tränare jag fick prata med efter matchen.

"Det som hände i andra halvlek i denna match var nog dagens prestation. Det var ett helt annat lag som kom ut efter paus. Det som brukar känneteckna laget visades nu då både viljan, aggressiviteten, spelglädjen och lagandan var på topp!"

Vem tycker du stack ut lite extra idag?

"Moa (Lindberg) och Elin (Lundström) bidrog med en löpviljaoch aggressivitet. Stor anledning till vändningen i andra halvlek mot Mariehem. Jag vill även lyfta Mia (Lindgren) som såg till att vi behöll lugnet i vårt speläven under pressade situationer. Det var otroligt viktigt för oss och vårt spel!"

Birgit avslutar sedan med att blicka framåt

"Nu kan vi åka till Skellefteå med sex vinster i bagaget och hålla fanan högt."

Damerna tackade publiken som kommit ner för att stötta laget med applåder och vågen.

Nu ser vi framemot nästa lördag då SM kval väntar i Skellefteå.

Häng med!

Skribent: Stina Pettersson
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

mtab
sponsor norrlandsgjuteriet
sponsor snidex
sponsor karolinasfotvård
sponsor delta
sponsor elexperterna
sponsor matjotaxi

 


ladda ned
ladda ned

Postadress:
IFK Åkullsjön
Evert Jacobsson, Vindelvägen 27 Åkullsjön
91592 Robertsfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info