Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Pettersson En glad Sandra Vestman efter matchen som fick göra det matchavgörande målet i slutminuten. Genom målet fortsätter IFK Åkullsjön sensationellt att vara obesegrade i Division 1 Norrland

Byalaget är fortfarande i topp.

31 MAJ 2015 23:17
IFK Åkullsjöns damer åkte ner till Härnösand på Söndagsmorgonen och laddade upp för att försvara sin serieledarplats.
Men det väntades ett tufft motstånd, nämligen nykomlingarna och för stunden serietrean Bik SK.
  • Skapad: 31 MAJ 2015 23:17

Johan Eriksson tränare i Åkullsjön fick två tunga avbräck inför matchen då syskonen Carolina och Angelica Sundh blev tvungen att ringa återbud på grund av sjukdom på Söndagsmorgonen.

Lite omstuvningar i laget och en nykomponerad backlinje där Moa Lindberg fick hoppa in som mittback och Matilda Sundh (som fick göra sin div 1 debut i startelvan) blev placerad som ytterback.

Men matchen drog igång och så även regnvädret.
Det fullkomligt vräkte ned på tjejerna som spelade.

Johan hade ändrat lite i taktiken inför matchen och körde på lågt försvar och han ville se ett tålamod från tjejerna vilket gjorde att Bik hade mycket boll under första halvlek.

Bik var otroligt vassa på sina ytterkanter och Åkullsjön fick inte riktigt stopp på dom utan det blev en hel del omställningar för hemmalaget.

1-0 kom också just på en omställning där anfallaren kom fri och kunde runda Nina Andersson i mål.

Resultatet var också rättvist men som vi alla nu vet så ger aldrig dom blåa upp utan man fortsatte att kämpa och hålla positivt snack på planen.

Kan bero på att man känner en viss trygghet och vet att det går vända matcher trots ett eller två mål emot sig, vilket man gjort dom senaste matcherna.

Nina spikade igen och man kände ändå i paus att 1-0 var ett bra resultat att gå på, men nu var det full fart framåt som gällde.

Åkullsjön startade halvleken bra och man fick ett visst tryck mot deras mål men genomskärarna från mittfältet rullade ofta iväg lite väl långt men man bara fortsatte att nöta dom.

Alla på planen jobbade som ett lag och man fortsatte löpa trots att bollen inte ville in.

Bik satsade på omställningar och det var många gånger man hade hjärtat i halsgropen när bollen närmade sig bortalagets straffområde.
Men Nina gjorde det riktigt bra idag och släppte inte in några fler bollar utan fick göra några riktigt fina räddningar.

Sista tio bytte Johan in Sara Elfridsson och man satsade nu på trebackslinje och tre forwards och det skulle komma att bli ett lyckat drag.

Åkullsjön fick en frispark en bit in på Bik:s planhalva i den 90:e minuten som Sandra Vestman förvaltade på bästa sätt där hon lyfte in en hög boll som oturligt för deras målvakt men gladeligen för Åkullsjön rullade in i nät.

3 minuter senare blåste domaren av matchen och härliga glädjescener utbrast när Åkullsjön återigen tog poäng.

Efter matchen tog jag ett snack med tränare Johan.

- Jag är riktigt nöjd med helheten av matchen idag.
Trots underläge i första visar vi på bra tålamod.
Tjejerna visar återigen en sån härlig moral och trots en nykomponerad backlinje lyckas man hålla ihop och gå från matchen med poäng, det är magiskt!

 

Johan vill såklart lyfta fram hela laget men framförallt två stycken

- Moa Lindberg gör en sjukt bra match där hon många gånger visar ett sådant lugn med boll under hela mtchen, väldigt få misstag. (Skribenten själv hörde namnet Messi om Åkullsjöns nummer 20 under matchen).

En annan är Nathalie Mårtensson som gör en riktigt fin match.
Framförallt i första halvlek med ett kanonjobb framåt och får visa upp sina bollkonster men även försvarsmässigt gör hon det riktigt bra.

Nu väntas en vecka fylld med fotboll där det väntas träning Tisdag, Match Onsdag hemma mot Umeå Södra FF på Stantorsvallen, och träning Torsdag.

Tjejerna får sedan en välförtjänt vila under helgen. 


Härligt! 

Skribent: Stina Pettersson
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

mtab
sponsor norrlandsgjuteriet
sponsor snidex
sponsor karolinasfotvård
sponsor delta
sponsor elexperterna
sponsor matjotaxi

 


ladda ned
ladda ned

Postadress:
IFK Åkullsjön
Evert Jacobsson, Vindelvägen 27 Åkullsjön
91592 Robertsfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info